Vrijwilligers en leden

Leden

De leden van “De Brug” zijn mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, maar voornamelijk met een verstandelijke beperking, de doelgroep van De Brug.

Bij de afdeling Sport en Spel doen er voornamelijk volwassenen aan mee. Dit is een groep van ongeveer 10 mensen die wekelijks aan bewegen doet.

Sjoelen wordt beoefend door een groepje oudere deelnemers van de NOVO Veendam.  De groep zwemmers is de grootste bij de regio Veendam. De leeftijden variëren van 5 jaar tot 66 jaar.

Lijkt je een van de activiteiten leuk om te doen en je wilt wel eens komen kijken en eventueel lid worden? Stuur dan een mail naar debrugveendam@gmail.com of via het contactformulier op deze website.

Dan maken we een afspraak dat je een keer kunt komen kijken. Ben je daarna helemaal enthousiast en wil je lid worden, dan krijg je inschrijfformulieren mee.

Na inlevering van dit formulier ben je lid en dus ook verzekerd.

 

Vrijwilligers

Voor alle activiteiten zijn begeleiders nodig in de vorm van vrijwilligers. 
De Brug draait op vrijwilligers. We hebben momenteel 30 vrijwilligers waar we erg blij mee zijn. Deze vrijwilligers begeleiden de deelnemers tijdens het sporten, zonder deze mensen konden de sporten niet doorgaan.

Alle personen, die mensen met een verstandelijke beperking een warm hart toedragen en die zich daadwerkelijk willen inzetten tijdens de diverse activiteiten, zijn welkom.

Wat wordt er verwacht van de vrijwilligers bij de afdeling zwemmen?
Allereerst dat je kunt zwemmen en dat je verantwoordelijkheidsgevoel hebt tegen over alle deelnemers. Je zwemt met 1 of 2 deelnemers, afhankelijk van de beperking. Er zijn altijd meer vrijwilligers om je heen, dus je bent nooit alleen. Aan het begin van de les wordt bepaald met wie je zwemt. Meestal zwem je met dezelfde deelnemer.

 

Vrijwilliger zijn is vrijwillig, maar niet vrijblijvend.

Dit houd in dat je je wel af moet melden als je niet kunt komen, want de deelnemers rekenen erop dat je er bent.

 

Coordinatie

Grietje Hooiveld is het coordinator voor de wedstrijdzwemmers en recreanten in het wedstrijdbad. (06-53847760)
Nel Scholtens is het coordinator voor de zwemmers en vrijwilligers in het tropisch gedeelte. (0598 690780)

Ina Sterkenburg is coordinator bij Sport en Spel.

Coordinator voor de vrijwilligers is Arenda Abee

Graag afmelden bij deze personen als je niet kunt komen.

 

Maatschappelijke stage

In oktober staan er vrijwilligers van De Brug op de infomarkt  bij de Winkler Prins in Veendam om scholieren enthousiast te maken om stage te komen lopen. Hierbij melden zich jaarlijks gemiddeld 4 a 5 mensen aan. Sommigen vinden het zo leuk dat ze het hele schooljaar blijven en zich daarna aanmelden als vrijwilliger.

 

Stage

De Brug Veendam is aangesloten bij SBB en mag dus stagiaires begeleiden. 

 

Donateurs
Alle personen of instanties die ons financieel willen ondersteunen zijn altijd welkom en kunnen contact opnemen met het secretariaat via de mail debrugveendam@gmail.com