Sport

Sport en Spel

Iedere dinsdagavond wordt er Sport en Spel aangeboden in de gymzaal van de Menterne in Muntendam van 19.00 – 20.00 uur. Het is een groep volwassen mensen die hier aan meedoen.
Onder leiding van een aantal vrijwilligers worden er verschillende sport onderdelen beoefend om de conditie op peil te houden en spel onderdelen om de teamgebeuren te promoten en het samenspel te bevorderen. Er wordt voor de pauze een actief onderdeel beoefend en een balspel na de pauze. Wij streven ernaar om het voor iedereen toegankelijk te maken.

Het motto is : “Gezellig bewegen” 

Men kan vrijblijvend komen kijken, meedoen is nog leuker ( wel gymschoenen meenemen)

Lijkt het je leuk om hieraan mee te doen, neem dan contact op via het contactformulier.

 

Sjoelen
Het sjoelen is 8 zaterdagen per jaar in de Sinnige Stee in Groningen.
Het is van 14.00 – 16.00 uur en 1 x per jaar is er een provinciale Sjoelwedstrijd.

 

Zwemmen

Wat heeft de afdeling zwemmen allemaal te bieden?
We zijn een leuke gezellige vereniging met veel recreatieve zwemmers en een groep wedstrijdzwemmers. Deze worden allemaal begeleid door een groep enthousiaste vrijwilligers.

We zwemmen op woensdagavond in zwembad Tropiqua in Veendam.

De recreatieve zwemmers zwemmen van 18.00 – 19.00 uur.
Deze groep zwemt onder begeleiding in het tropische bad. Er is een groep volwassenen en een groep kinderen. Bij de groep volwassenen gaat het voornamelijk om lekker te bewegen in het water en zodoende de conditie een beetje op pijl te houden.

De kinderen hebben bijna allemaal 1 op 1 begeleiding. Bij deze schoolgaande kinderen proberen we het zwemmen aan te leren en/of te verbeteren, d.m.v. verschillende materialen aan te bieden en uitdaging te zoeken. 
Er wordt altijd 45 minuten gezwommen en daarna nog een kwartiertje bubbelen in het bubbelbad of spelen en van de glijbaan.

Wij bieden ook de gelegenheid om op een recreatieve manier baantjes te trekken, ook dit onder begeleiding. Deze groep zwemt van 18.00 – 18.30 uur in het wedstrijd bad en gaat daarna naar het recreatiebad.

De wedstrijdzwemmers zwemmen in twee groepen.
De eerste groep van 18.30 – 19.00 uur, deze groep zit eerst in het recreatiebad en gaat daarna een half uur (18.30 – 19.00 uur) trainen in het wedstrijd bad.

De tweede groep van 18.30 – 19.30 uur.
Deze groep traint een uur.  Veel conditietraining en veel techniekoefeningen.
Er zijn ongeveer 5 a 6 wedstrijden per seizoen. Deze wedstrijden zwemmen we samen met de andere regio’s van De Brug. In maart vindt elk jaar de 1 uurs estafette plaats. Er wordt dan een uur lang door 10 zwemmers baantjes gezwommen. Het seizoen wordt jaarlijks afgesloten met de Noordelijke Kampioenschappen.

 

Special Olympics Nationale Spelen (SONS)
Elke 2 jaar doet er een groep wedstrijdzwemmers mee aan de Nationale Special Olympics. Dit is een drie daags evenement met 18 sporten waaronder zwemmen.

 

Special Olympics Regionale Spelen (SORS)

Dit is een 1 daags evenement met dezelfde opbouw, ( 8 sporten) maar dan regionaal (Groningen) Dit is ook een keer in de 2 jaar en  in de jaren dat er geen SONS is.

 

Special Olympics Regionaal Evenement (SORE) 

Dit een ook een 1 daags evenement maar dan met 1 sport,(zwemmen) voor de 3 noordelijke provincies. Dit is elk jaar en dan in Heerenveen of Drachten.