curve

Zwemmers de Brug Veendam zwemmen estafetterecord aan diggelen

Een groep van negen wedstrijdzwemmers van De Brug Regio Veendam hebben zaterdag 8 april zeer succesvol meegedaan aan de 26e De Pinquin 1-uursestafette in zwembad De Kalkwijck in Hoogezand. Tijdens de 1-uursestafette proberen de estafetteploegen een zo groot mogelijke afstand tezwemmen in 1 uur.

De ploeg uit Veendam was deze keer zo snel dat ze het De Brug record, voor zwemmers met een verstandelijke beperking, van 2018 hebben verpulverd. Het oude record stond op 3884,75 meter. De zwemmers wisten, om beurten, in één uur tijd, een afstand van maar liefst 4000,90 meter af te leggen. Een hele knappe prestatie. Naast de beker kregen ze ook een medaille en natuurlijk een grote slagroomtaart. Foto: Marinus Hol

Joyce en Bart zwemmen nieuwe Groninger records Veendam

Joyce Nieborg en Bart Hol van zwemvereniging De Brug Regio Veendam zijn woensdagavond inhet zonnetje gezet voor het verbeteren van 3 Groninger Records in het afgelopen jaar. Beide werden na de wekelijkse zwemtraining in zwembad Tropiqua verrast met dit prachtige nieuws.

Joyce verbeterde het record op de 25 meter rugslag (leeftijdscategorie 11-15 jaar) tijdens de zwemwedstrijden van De Brug in Veendam op 2 april 2022 in een tijd van 0.21.64. Bart verbeterde twee van zijn eigen records tijdens de Special Olympics Nationale Spelen in Nijverdal (leeftijdscategorie 20-29 jaar) op 11 en 12 juni 2022. Hij zwom daar de 100 meter wisselslag, in een tijd van 1.17.58 en de 200 meter vrije slag, in een tijd van 2.31.55 en verbeterde zo de records.

Uit handen van voorzitter Eric Blauw en coach Grietje Hooiveld van de Brug kregen de sporters oorkondes, bloemen, cadeautjes en natuurlijk felicitaties.

Op de foto: Recordzwemmers Joyce Nieborg en Bart Hol Foto: Marinus Hol